pil pil pil pil
Jens Nielsen
(1827-1880)
Dorthe Kirstine Nielsdatter
(1826-1869)
Niels Jørgen Diderichsen
(1829-1910)
Maren Kirstine Jensdatter
(1836-1910)
Johan Frederik Jensen
(1862-1920)
Annette Kristine Nielsdatter
(1860-1921)

Clara Margrethe Jensen
(1903-Omkr 1972)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Rasmus Vilhelm Mortensen

Clara Margrethe Jensen

  • Født: 7 Mar. 1903, Nørre Vestud, Nørreby, Borre, Stege, Præstø
  • Dåb: 10 Mar. 1903, Borre Kirke, Møn, Præstø 1
  • Ægteskab (1): Rasmus Vilhelm Mortensen omkring 1944 i Damsholte Kirke, Møn, Præstø
  • Død: Omkr 1972, Liseby, Damsholte, Mønbo, Præstø i en alder omkring 69 år
Billede

punkttegn  Notater:

Moster Klara, var den yngste af søskendeflokken, hun blev født den 7. marts 1903. Som jeg husker hende, var hun ingen kopi af de øvrige søskende, men var som den lille kat på vejen helt sin egen. Som mine forældres babysitter var hun en af mine allerførste bekendtskaber. Hun var alle sine dage et rart og venligt menneske og altid i godt humør.
Som ung rejste moster Klara til København, hvor hun havde flere pladser bl.a. hos en bager og i en restaurant på Amager. Hun holdt sig i den tid meget til moster Ida, men de to var meget forskellige af gemyt.
Inden hun rejste til København, havde Vilhelm Mortensen fra Liseby friet til hende, men Klara, som havde en brudt forlovelse bag sig, gengældte næppe hans følelser og undskyldte sig med, at hun ikke kunne tænke sig at gå ude i Liseby hos hans gamle mor. Da hun døde, skrev Vilhelm til Klara og bad hende om at komme tilbage og blive hans kone. Det gjorde Klara så efter nogen betænkning, men Vilhelm, der var "noget tung i det", blev nok aldrig hendes helt store kærlighed.
De holdt bryllup i 1944. Klara var da 41-42 år gl., og de drev i mange år hans fødested, et husmandsbrug i Liseby på en halv snes tønder land. Efter Vilhelms død i 1962 blev jorden bortforpagtet.
Klara havde altid været en sparsommelig natur, hun og Vilhelm levede meget nøjsomt, og Klara lagde krone på krone. Hendes sparsommelighed udviklede sig, især efter at hun var blevet alene, til noget af en mani. Men det passede nu hende, og i vore dage ville man vel sige, at hun var bevidst miljøvenlig. Hun kunne selv kokettere med sin store sparsommelighed og sagde engang: "Mine forældre lærte mig at tjene penge, men de glemte at lære mig at bruge dem". Overfor sin familie var hun derimod slet ikke påholdende, snarere en glad giver. Og det morede hende at fortælle om dengang en opkøber ville købe hendes dragkiste og lagde den ene hundredlap på bordet efter den anden, men Klara ville ikke sælge, og sagde til sidst: "Jeg er ligeglad med dine hundredkronesedler, de er ens allesammen, og dem har jeg nok af i forvejen, men jeg har kun den ene dragkiste, og den vil jeg ikke af med". Efter hendes død i 1972 delte skattevæsenet og familien hendes mange penge. Synd hun ikke selv fik mere glæde af dem.
Mellem Klara og mor var der kun en aldersforskel på et par år, og siden deres unge dage var de to søstre stærkt knyttet til hinanden. Utvivlsomt følte mor et særligt ansvar for sin mindre søster, som til gengæld i alle vigtigere sager rådførte sig med hende. Moster Klara tog tilværelsen med godt humør, hun var vittig og slagfærdig og bevarede livet igennem et lyst og optimistisk sind. Hun døde i 1972, 68 år gl.
Kilde: Erling Villum Jensen

Billede

punkttegn  Om Clara

• Konfirmation, 15 Apr. 1917, Borre, Møn, Præstø. 1


Billede

Clara blev gift med Rasmus Vilhelm Mortensen, søn af Hans Jakob Mortensen og Maren Kristine Nielsen, omkring 1944 i Damsholte Kirke, Møn, Præstø. (Rasmus Vilhelm Mortensen blev født den 2 Apr. 1902 i Liseby, Damsholte, Mønbo, Præstø, dåb den 19 Maj 1902 i Damsholte Kirke, Møn, Præstø,1 døde den 25 Okt. 1962 i Amtssygehuset i Stege, Møn, Præstø og blev begravet den 30 Okt. 1962 i Damsholte Kirke, Møn, Præstø 1.)




Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 10 Feb. 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af arne@famrolf.dk